Uppsats om Stanley Kubrick och "A Clockwork Orange"

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (före 2011) Årskurs 3
  • Svenska som andraspråk B
  • G
  • 8
  • 1300
  • PDF

Uppsats om Stanley Kubrick och "A Clockwork Orange"

En uppsats om Stanley Kubrick, där eleven redogör för regissörens liv och verk. Vidare så presenteras även en av hans mest betydelsefulla filmer - ”A Clockwork Orange” - mer ingående.

Innehåll

Inledning
Huvuddel
Stanley Kubrick-Hans liv
Filmer av Stanley Kubrick
Clockwork Orange
Handling
Tilldelas ges till ”A Clockwork Orange” (1971)
Avslutning
Källförteckning
Böcker
Internet

Utdrag

2 - Inledning:
Ett ämne som jag har valt att skriva om är modernism och film. Det första ting som kommer jag att tänka på är Stanley Kubrick och hans filmer. När jag började söka om honom märkte jag att det finns någon typ av modernism i hans filmer.

Därför har jag valt skriva om hans biografi, filmografi och valde en av hans filmer som heter ”A Clockwork Orange”. Jag tror att vi kan hitta några moderna egenskaper i Kubricks filmer. Kanske de sista tre av Stanley Kubrick filmer är de mest moderna.

Min information har jag hittat via nätet och jag gick till Stadsbiblioteket och fick hjälp av en bibliotekarie. Jag har också sökt på nationalencyklopedins webbplats.

Huvuddel:
I denna del ska jag presentera mina fakta. Jag kommer att skriva Stanley Kubricks biografi först. Sen ska jag presentera hans filmer och berättar om 'A Clockwork Orange'... Köp tillgång för att läsa mer

Uppsats om Stanley Kubrick och "A Clockwork Orange"

[0]
Inga användarrecensioner än.