Vegetarisk kost | Fördelar och Nackdelar

- Ekonomiprogrammet (EK) Årskurs 2
- Naturkunskap 1b
- Inget betyg givet
- 2
- 1019
Essä: Vegetarisk kost | Fördelar och Nackdelar
En uppsats kring vegetarisk kost och hälsa. Eleven redogör bland annat för olika typer av vegetarianer, forskning kring vegetarisk mat, köttkonsumtion och miljöpåverkan av vår kost. Vidare så presenterar eleven även den vegetariska kostens för- och nackdelar.
Utdrag
Vill du förbättra din hälsa och börja tänka miljö vänligt? Då kanske det är dags att börja äta vegetarisk mat. Här får du läsa både nackdelar och fördelar med vegetarisk kost och hälsa. Om det passar dig som person.
Det finns många funderingar och tankar kring vegetarisk mat. Får man i all näring som kroppen behöver även om man inte äter kött? Är det miljö vänligt och skadar det inte kretsloppet om alla människor hade slutat äta kött? Kan man bygga upp muskler om man är vegetarian? Måste man äta grönsaker för att vara vegetarian?
Man kan vara vegetarian på flera sätt. Det finns olika typer av vegetarianer tillexempel, veganer (Äter enbart livsmedel från växtriket), laktovegetarianer (Mat som innehåller mejeriprodukter), halvvegetarianer (Äter inte kött och fågel men äter ägg, mejeriprodukter och grönsaker) m.m. Man väljer helst att inte äta livsmedel som kommer från djur. Det finns många olika anledningar till varför man väljer att bli vegetarian. En av de anledningar kan vara hälsan och inte djuren. Man får bättre hälsa om man äter mindre kött och kan till och med rädda dig från vissa sjukdomar. Risken minskar att få diabetes och att bli överviktig... Köp tillgång för att läsa mer Redan medlem? Logga in