Vitlök och Klorin | Labbrapport

- Naturvetenskapsprogrammet (före 2011) Årskurs 1
- Naturkunskap A
- A
- 5
- 1204
Vitlök och Klorin | Labbrapport
En labbrapport vars syfte är att undersöka vitlöks påverkan av klorin genom att utsätta den för olika kontamineringsnivåeer. I sin diskussion reflekterar eleven över varför hans ursprungliga hypotes visade sig att vara felaktig.
Innehåll
Klorin och Vitlök – Labbrapport Naturkunskap 1
- Innehåll
- Inledning
- Material
- Metod
- Resultat
- Diskussion
- Referenser
Utdrag
"Material
3 klyftor färsk vitlök
4,5 ml Klorin, natriumhypoklorit (NaClO)
45 ml vatten
3 snapsglas
Pincett
Linjal
Skärbräda
Millilitermått
Matskedsmått (15 ml)
Kamera till fotodokumentation
Metod
Objekt 1, 2 och 3
Jag påbörjade laborationen torsdagen den 21 november. Jag fyllde 3 snapsglas med vardera en matsked (15ml) vatten. I det första glaset – objekt 1- hällde jag 0,5 ml klorin. I objekt 2 hällde jag 1 ml klorin. I objekt 3 hällde jag 3 ml klorin. Jag skalade tre klyftor vitlök och lade den minsta av klyftorna i objekt 1 med rotanlagen nedåt. Jag lade den något större klyftan i objekt 2 med rotanlagen nedåt. Den största av de tre klyftorna lade jag i objekt 3 med rotanlagen nedåt.
Placering
Jag placerade de tre objekten i ett 65x35 centimeters källarfönster, vilket skulle exponera vitlökarna för sol, men under ett begränsat antal timmar per dag. I källaren var det en jämn temperatur på 19 grader."... Köp tillgång för att läsa mer Redan medlem? Logga in