Hjälp med Moderna språk

Kurser i Moderna språk öppnar upp en ny språkvärld bortom svenska och engelska. Förr innebar detta ofta kurser i främst franska, tyska eller spanska men nu är det ofta möjligt att välja även andra språk – så som japanska, kinesiska, danska, italienska, arabiska eller ryska. Syftet med undervisningen i moderna språk är att du ska kunna förstå och göra dig förstådd på det nya språket. Denna kommunikation på ett främmande språk kan vara mycket berikande i livet, exempelvis om du reser över landsgränser, söker jobb utomlands eller får besök från utlandet.

Dessutom ger kurser i Moderna språk också en spännande inblick i hur samhälle och kultur på andra ställen i världen kan se ut.

Moderna språk kan läsas i varierande svårighetsgrad på gymnasiet, och vi erbjuder en mängd olika uppsatser och texter på olika nivåer (bland annat i form av grammatikövningar, presentationer, recensioner, inlämningsuppgifter och analyser). Kolla igenom de olika uppsatser vi samlat på denna sidan och hitta just det du letar efter – vare sig det är att ge en enkel vägbeskrivning på kinesiska eller en längre filmanalys på tyska.