Få hjälp till dina uppsatser med Studienet.se
Få effektiv hjälp till dina uppsatser och läxor med Studienet. Här kan du få inspiration till dina skolarbeten med hjälp av massor av uppsatser inom många ämnen, som även visar dig hur olika slags arbeten ska se ut.
Du hittar också vägledningar inom ett flertal områden och ämnen, som hjälper dig att nå dina mål och att lyckas ännu bättre i skolan.
Vill du ha toppenbetyg och en mer lärorik skolgång, så hittar du hjälpen här.
Så hjälper Studienet dig
På Studienet kan du ta del av studievägledningar och arbetsmallar som snabbt och enkelt visar dig, hur du skriver en specifik slags uppsats, som t.ex. en debatterande text eller en essä. Med hjälp av vägledningen får du steg för steg full koll på alla beståndsdelar som krävs för att få till en bra uppsats till din nästa inlämning, och du blir även bättre rustad till uppsatsskrivning i framtiden.
Behöver du hjälp med att skriva en utförlig labbrapport, framföra en presentation på bästa sätt, eller bara hitta nya ideér och argument till ditt tal? På Studienet.se guidar vi dig även igenom detta.
-
Gymnasiearbete | Guide Gymnasiearbete
Alla har vi hört talas om det där gymnasiearbetet som ska göras under gymnasiets sista år, men vad innebär gymnasiearbetet egentligen? Ett godkänt gymnasiearbete är ett krav för alla elever som ska ta (…)
-
Argumenterande tal | Guide Engelska 5, Engelska 6, Engelska 7 …
I ett argumenterande tal framför du en klar och tydlig åsikt (även kallad tes), med målsättningen att övertyga åhörarna om att din åsikt är den rätta. Att framföra ett argumenterande tal är en spännan (…)
-
PM | Guide Svenska 1, Svenska 2, Svenska 3
Har du fått i uppgift att skriva ett PM? Då har du kommit rätt. I den här guiden visar och förklarar vi vad ett PM är och hur du utformar ditt PM. PM är en förkortning för ordet Promemoria, som är lat (…)
-
Argumenterande text | Guide Engelska 5, Engelska 6, Engelska 7 …
Får du rysningar av tanken på att behöva skriva en argumenterande text? Kanske tycker du att det där med att uttrycka sina åsikter skriftligt låter rätt jobbigt, och något som du helst skulle vilja un (…)
-
Nationella prov | Svenska 1 | Delprov A: Muntlig framställning Svenska 1
I delprov A ska du hålla ett muntligt anförande på cirka 5 minuter, som ska vara av informerande karaktär. I denna vägledning hjälper vi dig att: Välja ett bra ämne Förbereda ditt anförande Strukturer (…)
-
Nationella prov | Svenska 3 | Delprov A: Skriftlig framställning Svenska 3
I delprov A ska du skriva en sammanhängande utredande text i PM-form, på 600-800 ord. Delprov A varar i 4 timmar och det finns ingen schemalagd rast under provtiden. Vid provtillfället får du ett uppg (…)
-
Utredande text | Guide Engelska 5, Engelska 6, Engelska 7 …
Har du fått i uppgift att skriva en utredande text? Då har du hittat helt rätt. I denna vägledning kan du läsa allt om hur du skriver en utredande text på ett bra sätt. Vi delar med oss av en rad olik (…)
-
Psykologiska perspektiv och psykologins historia Psykologi 1, Psykologi 2a, Psykologi 2b
Psykologin är en relativt ung vetenskap med en riktigt spännande historia. Under psykologins historiska framväxt har det utvecklats flera olika perspektiv, alltså olika sätt att se på vårt psyke och v (…)
-
Etik Filosofi 1, Filosofi 2
I detta kompendium kan du läsa om etik. Kompendiet omfattar framförallt delar av pensum från filosofi och religion, men det kan även vara relevant i många andra ämnen, eller ingå i större skriftliga u (…)
-
Litteraturhistoria Svenska 1, Svenska 2, Svenska 3
Här kan du få hjälp och inspiration till att skriva texter om de olika litterära epokerna. Under varje rubrik hittar du först en sammanfattning av epoken, och sedan kända författare och kända verk. I (…)