Hjälp med Gymnasiearbete

Alla elever på gymnasiet ska lämna in ett godkänt gymnasiearbete för att få sin gymnasieexamen. Även om kraven skiljer sig något mellan de högskoleförberedande- och yrkesförberedande programmen, så är gymnasiearbetet en chans för alla elever – oavsett program – att fördjupa sig i ett ämnesområde man själv tycker är intressant och relevant inom sin särskilda studieinriktning.

Då gymnasiearbetet är ett omfattande arbete som pågår under en längre period (ofta hela sista gymnasieåret) så krävs det planering och god struktur av innehållet. Det kan därför vara en bra idé att hämta inspiration från tidigare elever – för även om varje gymnasiearbete är unikt i sig, så finns det många gemensamma nämnare vad gäller format och arbetssätt. Det kan också ge dig som elev extra trygghet att få se hur andra gått tillväga.

Guide till gymnasiearbete

Gymnasiearbete

För att hjälpa dig på traven har vi samlat en mängd olika gymnasiearbete från olika program för dig att ladda ner och läsa igenom. Dessutom har Studienets redaktion även skapat en omfattande guide för gymnasiearbetet, som beskriver hela arbetsprocessen från start till slut. Guiden för gymnasiearbetet innehåller också många användbara tips och goda exempel.

Läs guiden online nu