Hjälp med Engelska

Här hittar du mängder av uppsatser i ämnet Engelska som du kan inspireras av. Använd våra goda exempel för att få lite hjälp på traven när du skriver din egen uppsats i Engelska. 

Det engelska språket finns runtomkring oss varje dag, i musiken vi lyssnar på, i tv- serierna vi ser och bara bland människorna vi möter i vår vardag. Att ha goda kunskaper i engelska kommer att hjälpa dig på traven i de flesta sammanhang, både när det gäller sociala sammanhang och i arbetslivet.

Ämnet Engelska i gymnasiet syftar till att du ska utveckla dina språkkunskaper så att du blir en stjärna på att kommunicera på engelska. Här har vi samlat riktigt goda exempel på uppsatser och olika typer av skolarbeten i engelska. Dessutom erbjuder vi ett antal guider för att hjälpa dig på traven.

Prova att använda vår utförliga guide till engelsk grammatik. Här hjälper vi dig med förklaringar och konkreta exempel med all form av grammatik. Använd guiden som uppslagsverk eller läs igenom de avsnitten som du vet att du tycker är lite knepiga.

Här nedan hittar du dessutom massor med exempel som andra elever har gjort. Använd dem som inspiration till goda formuleringar, en bra struktur och idéer till ämnen för din egen uppsats i Engelska.