Halim

Halims liv är präglat av förluster

Romanens huvudperson tillika berättare är tonåringen Halim. I romanen nämns inte mycket om Halims yttre karaktärsdrag. Läsaren får veta att han är en 15-årig yngling med arabiskt ursprung och med rötter i Marocko. 

Halim är en tonåring vars liv är präglat av förluster. Trots att han inte har levt så länge, har han ändå förlorat grundläggande fundament i livet. Han har endast glimtvisa och vaga minnen av sina besök i Marocko. Detta blir tydligt när pappan frågar honom vad han minns, vilket inte är mycket. Bristen på minnen har skapat en glorifierande inställning hos honom i förhållande till Marocko. Detta skymtar fram i några av hans enstaka minnen:

När solen kom i motljus jag nös som jag gör ofta när solen skiner oväntad. Direkt minnena kom som beställning med sommardag och minsta shorts och springer sig svettig nära marken. (sid. 79).

Citatet belyser Halims barndomstrygghet. Halim genomgår en rad personliga sorger och känslomässiga förluster. Den största och svåraste av dessa är när hans mamma avlider....

Texten ovan är bara ett utkast. Endast medlemmar kan se hela innehållet.

Få tillgång till hela webboken.

Som medlem av Studienet.se kan du få tillgång till hela innehållet.

Köp ett medlemskap nu

Redan medlem? Logga in