Ämnen och tes

Förbered dig först och främst för skrivandet genom att läsa andras insändare. Då kan du både få inspiration till ämnen och se hur en typisk insändare brukar se ut. Kika i din lokaltidning eller i kvällstidningarna, eller sök på nätet efter insändare.

Din insändares syfte är att övertyga dina läsare om att din åsikt, din tes, om ett visst ämne är den rätta. Du kanske vill påverka lokala politiker eller skapa diskussion om ett visst ämne i samhället, eller utmana en meningsmotståndare på insändarsidan i tidningen?

Därför är det bra att välja ett ämne som du brinner lite extra för. På så sätt blir det lätt för dig att argumentera för det, och du vet antagligen redan lite om ämnet inför din research.

Välja ämne

Här kan du ta del av massor av förslag på bra ämnen till din insändare, så att du kan komma igång med din text.

En insändare är en del av den aktuella samhällsdebatten. Därför är det bra att välja ett ämne som är angeläget och uppe för debatt just nu. Men det kan också vara ett ämne du tycker borde vara uppe för debatt, något du vill uppmärksamma.

Din insändare måste inte hålla en allvarlig ton, du kan också välja ett lättsamt ämne och skriva på ett humoristiskt sätt. Om du vill kan du till och med skriva ur en fiktiv...

Texten ovan är bara ett utkast. Endast medlemmar kan se hela innehållet.

Få tillgång till hela webboken.

Som medlem av Studienet.se kan du få tillgång till hela innehållet.

Köp ett medlemskap nu

Redan medlem? Logga in