Gymnasie­arbete | Guide

Alla har vi hört talas om det där gymnasiearbetet som ska göras under gymnasiets sista år, men vad innebär gymnasiearbetet egentligen?

Ett godkänt gymnasiearbete är ett krav för alla elever som ska ta gymnasieexamen. Gymnasiearbetet, som har ersatt det som tidigare kallades ”Projektarbete”, omfattar också 100 gymnasiepoäng men är något annorlunda med hänsyn till krav och uppbyggnad.

Gymnasiearbetet är till för att du – en gång för alla – ska kunna knyta ihop dina samlade kunskaper och visa att du är förberedd för eventuella universitets- eller högskolestudier.

Studienets guide för gymnasiearbete

Vi på Studienet vet att det kan vara svårt att både komma igång med gymnasiearbetet, och veta hur man ska genomföra eller gå tillväga under arbetets gång.

Därför har vi skapat en enkel steg-för-steg guide som tar dig igenom allt du behöver veta för att komma igång och få ett så bra gymnasiearbete som möjligt. Här går vi igenom både planeringen och genomförandet av ditt gymnasiearbete, inklusive själva rapportskrivningen och det muntliga framförandet.

Du väljer själv om du vill läsa guiden från början till slut, eller gå direkt till just den del du behöver för stunden (lite som ett uppslagsverk, med andra ord).

Guidens uppbyggnad

Nedan ser du en illustration över guidens uppbyggnad och olika avsnitt.

Tänk på!

Den här guiden har utformats med särskild hänsyn till elever på de högskoleförberedande gymnasieprogrammen (Ekonomiprogrammet, Estetiska programmet, Humanistiska programmet, Naturvetenskapliga programmet, Samhällsvetenskapliga programmet och Teknikprogrammet) där inlämningen av en rapport för gymnasiearbetet är ett krav. Detta betyder dock inte att elever från andra program inte också kan ha nytta eller ta inspiration av guiden.

Texten ovan är bara ett utkast. Endast medlemmar kan se hela innehållet.

Få tillgång till hela webboken.

Som medlem av Studienet.se kan du få tillgång till hela innehållet.

Köp ett medlemskap nu

Redan medlem? Logga in

Gymnasiearbete | Guide

[53]
Användarnas bedömningar
 • 2014-11-04
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  En bra guide att följa ifall man inte förstår läraren eller helt enkelt vill arbeta hemma. Rekommenderas till alla som skall göra gymnasiearbetet.
 • 2014-08-28
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  Jag använder denna guide just nu och den har hjälp oerhört mycket med att få en bra början på mitt arbete, bra skriven med många tips
 • 2022-11-02
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  Bra hjälp!
 • 2021-05-06
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  bra