Integritetspolicy

Genom att upprätta en användare eller benytta Studienet.se accepterar du vår policy vad gäller behandling av personliga uppgifter.

Översikt:

1. Ägarupplysningar
2. Cookies
2.1 Så länge sparas cookies
2.2 Så raderar du cookies
2.3 Blockera cookies
2.4 Vad cookies används till på Studienet.se
2.5 Google Analytics (trafikmätning)
2.6 Annonsnätverk
3. Personliga uppgifter
3.1 Behandling av personliga uppgifter
3.2 Kontakt vedrörande personliga uppgifter
3.3 Utlämnande av personliga uppgifter
3.4 Skydd av personliga uppgifter
3.5 Ändring eller uppdatering av vår integritetspolicy

1. Ägarupplysningar

Denna webbplats ägs och drivs av:

Better Students ApS
Brovej 20A
8800 Viborg
Tlf.: (+45) 88 27 61 63
E-mail: mail@studentmedia.dk

2. Cookies

Studienet.se använder cookies i följande syfte:

Teknisk funktionalitet, så vi kan komma ihåg dina preferenser.
Trafikmätning, så vi vet hur många som besöker vår webbplats.
Beteendebaserad och individuellt anpassad annonsering, så vi kan visa dig relevanta annonser på våra samarbetspartners hemsidor utifrån dina preferenser. 

Denna webbplats använder cookies med hänvisning till de ovannämnda ändamålen. En cookie är en liten textfil som lagras i din browser och som gör att vår webbsida kan känna igen din dator när du besöker webbsidan nästa gång. Där är inga personliga upplysningar dolda i våra cookies och dem kan inte innehålla virus.

2.1 Så länge sparas cookies

Cookies raderar sig själv efter ett visst antal månader (exakt antal kan variera), men de förnyas efter vart besök på hemsidan. 

2.2 Så raderar du cookies

Se vägledning på hur du raderar cookies här: http://minecookies.org/cookiehandtering.

2.3 Blockera cookies

Om du inte önskar att cookies lagras på din dator så kan du blockera dem. Se vägledning på hur du blockerar cookies här: http://minecookies.org/cookiehandtering.

2.4 Vad cookies används till på Studienet.se

Cookies används för att föra statistik över antalet användare på sidan samt deras kön, ålder, geografi och intresse inom olika ämnen. Detta görs för att vi ska kunna anpassa vårt innehåll och vår annonsering.

2.5 Google Analytics (trafikmätning)

Webbsidan använder cookies från Google Analytics för att mäta trafiken på webbsidan. Önskar du att blockera cookies från Google Analytics, kan detta göras här: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

2.6 Annonsnätverk

När du besöker Studienet.se sätter vi annonscookies på din dator. Detta görs för att ge oss en bättre inblick i dina behov och intressen inom olika ämnen på webbsidan. Baserat på dessa cookies hjälper sedan vår samarbetspartner oss med att presentera individuellt anpassade annonser för dig på andra hemsidor. Vi ger inte ut personlig information (så som namn, e-postadress eller telefonnummer) till våra partners. Däremot ges teknisk data vidare, till exempel information kring din browser, IP-adress och vilka sidor du besöker på Studienet.se. Om du inte önskar att vara del av denna anpassade annonsering, kan du säga upp dig från det på följande sida:
http://www.networkadvertising.org/choices.

3. Personliga uppgifter

Studienet.se respekterer och värnar om din personliga integritet. Vi vill därför upplysa dig om att vi samlar in vissa personliga uppgifter om dig när du besöker vår hemsida. Detta är information som din dator automatiskt avger, och den samlas i en så kallad “server log”. Följande information samlas:

  • tidspunkt för ditt besök på hemsidan
  • adressen (URL) på den besökta sidan
  • din IP-adress
  • browsertyp
  • operativsystem (beror på din browser)
  • URL på referenssidan (den sida du kommer från; beror också på din browser)

Din IP-adress kan med hjälp av din internetleverantör kopplas direkt till din fysiska adress och därmed användas för att koppla hushållet till internetbeteendet. IP-adressen betraktas därför som personlig information som med hänvisning till den danska personuppgiftslagen ska skyddas på samma sätt som annan personlig information. Du kan också aktivt välja att dela personlig information om dig själv - exempelvis om du önskar att abonnera på nyhetsbrev eller registrera dig själv som användare.

3.1 Behandling av personliga upplysningar 

Vi använder dina personliga uppgifter för att:

- förstå dina behov och förbättra vår information, produkter och tjänster (till exempel vad gäller olika rabatter eller erbjudande);
- genomföra olika undersökningar (exempelvis vetenskapliga, sociala, ekonomiska eller marknadsföringsmässiga);
- samla in och spara information som underlag för statistik;
- informera dig om våra produkter och tjänster i överrensstämmelse med dina specifika önskemål och preferenser.

När de insamlade personliga upplysningarna fyllt det ändamål de samlats in för, raderas de eller görs anonyma.

I den omfattning som dina personliga uppgifter behandlas, har du enligt den danska personuppgiftslagen rätt att få upplyst vilka personuppgifter som kan hänföras till dig. Om det visar sig att upplysnignar eller data som gäller dig personliga är oriktiga eller vilseledande, har du rätt att kräva att dessa blir rättade, raderade eller blockerade. Du kan också när som helst invända mot att uppgifter om dig behandlas och används. Du kan också när som helst häva ditt samtycke. Du har möjlighet att lämna in ett klagomål vad gäller behandlingen av personliga upplysningar och personlig data om dig själv. Klagomålet inges till danska Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.

3.2 Kontakt vedrörande personliga upplysningar

Om du önskar tillgång till de personliga upplysningar som är registrerade gällande dig hos Studienet.se ska du skicka en förfrågan till support@studienet.se eller ringa oss på (+45) 88 27 61 63.

3.3 Utlämnande av personliga upplysningar

Studienet.se lämnar inte under några omständigheter ut dina personliga upplysningar till tredjeparter, såvida du inte gett ditt personliga och förutgående samtycke till det. Studienet.se kan dock komma att lämna ut personliga upplysningar om det krävs av oss enligt lag eller som svar på anmodan från rättsliga instanser eller offentliga myndigheter, med grund i ett domstolsbeslut. 

3.4 Skydd av personliga uppgifter

Enligt den danska personuppgiftslagen ska dina personliga uppgifter förvaras säkert och förtroligt. Vi sparar dina personliga uppgifter på datorer i kontrollerade faciliteter med begränsad åtkomst. Våra säkerhetsåtgärder kontrolleras löpande för att försäkra att användaruppgifter hanteras säkert och med hänsyn till dina rättigheter som användare. Vi kan dock inte garantera 100 procents säkerhet vid dataöverförsel över internet. Detta innebär att där kan finnas en risk för att obehöriga får tillgång till uppgifter när data skickas och sparas elektroniskt. Du ger därför ut dina personliga uppgifter på eget ansvar.

3.5 Ändring och uppdatering av vår integritetspolicy

Den snabba utvecklingen av internet innebär att ändringar i vår integritetspolicy kan bli nödvändiga. Vi förbehåller oss därför rätten att uppdatera eller ändra riktlinjerna för vår behandling av personliga uppgifter. Gör vi det, ändrar vi naturligtvis också datumet för “Senast uppdaterat” nederst på denna sidan. Vid det tillfälle att väsentliga ändringar genomförs så ger vi dig besked i form av ett synligt meddelande på våran hemsida.

Senast uppdateret den 14. augusti 2013