Analys

På följande sidor kan du läsa vår analys av romanen Livet efter dig av Jojo Moyes, där vi behandlar de viktigaste analyspunkterna:

Kom ihåg att du inte slaviskt behöver komma in på alla dessa aspekter i din egen analys, så välj bara de punkter som är relevanta för din uppgift eller din förberedelse. Det kan också finnas fler aspekter, som vi inte har tagit med i vår analys.

Utdrag

Nedan kan du läsa ett kort utdrag ur vår analyshjälp till romanen:

Relationen djupnar

När Will och Lou blir mer förtroliga, berättar Lou om sin barndom och om sådant som är viktigt för henne. Hon berättar bland annat om ett par ”geting-randiga” strumpbyxor som varit viktiga för henne. Detta lägger Will på minnet och ger henne senare ett par sådana i present. Detta trots att hon hunnit bli vuxen. Will betyder mycket för Lous utveckling. Han får henne att öppna sig för nya saker som litteratur och klassisk musik. Han får henne även att våga överskrida sina egna gränser. Ett exempel på detta är när Lou vågar dyka.

Lou får kännedom om Wills planer att resa till Schweiz för att avsluta sitt liv på en klinik. Då bestämmer hon sig för att inspirera honom till att vilja leva. Detta sker genom att hon tar med honom på en rad aktiviteter. Hon ordnar så att Will kommer ut på en hästkapplöpning, konsert med mera. (sid. 156).  Will å sin sida njuter inte av dessa utflykter. Han upplever att människor stirrar på honom. Han lider också av att han inte kan delta som förr.

Du vet inte vem jag var innan allt det här hände. Jag älskade mitt liv, Clark. Jag verkligen älskade det. Jag älskade att vara aktiv, att åka motorcykel och kasta mig ut i det okända. Jag älskade att krossa folk i affärer. Jag älskade att ha sex, massor av sex. Jag hade att stort liv. (sid. 353).

Kulmen på researrangemangen är när Lou tar med Will och hans andra assistent Nathan på en veckolång resa till en semesterö. Under denna resa blir Lou och Will ett par. De får dessutom gott om tid att tala med varandra.

Texten ovan är bara ett utkast. Endast medlemmar kan se hela innehållet.

Få tillgång till hela webboken.

Som medlem av Studienet.se kan du få tillgång till hela innehållet.

Köp ett medlemskap nu

Redan medlem? Logga in