Så förbereder du dig

Det en bra idé att börja öva dig några dagar innan provet. Med hjälp av en bra förberedelse ökar dina chanser att uppnå ett bra resultat. Dessutom hjälper det dig att minska nervositeten under själva provet. Du kan bl.a. öva dig på följande sätt:

  • Läs olika texter av varierande svårighetsgrad på engelska. Medan du läser övar du automatiskt din hjärna att memorera formuleringar och stavning av ord – samtidigt som du utökar ditt ordförråd.
  • Gör några korta skrivövningar på engelska (se nedanför).

Skrivövningar  

Den bästa förberedelsen inför provet är att göra små skrivövningar på engelska, som tränar dig i just det du ska kunna inför provet.

På de följande sidorna delar vi med oss av tre olika övningar där du får träna på att skriva de olika beståndsdelarna i texten, samt öva på sådana uppgifter som kan förekomma i Writing. Du kan välja om du vill göra alla övningarna, eller om du vill fokusera på de som du behöver mest hjälp med. 

Vi har valt det generella temat ”Working out” (att träna), som alla övningar tar utgångspunkt i.

Många unga idag tränar regelbundet, och oftast ser man dem på gymmet eller ute i löpspåret. Varför tränar så många ungdomar, och vad är det egentligen som motiverar dem? Vilka konsekvenser har vår tids fitnesstrender?

Observera: Det kan vara en bra idé att be någon som är duktig på engelska att läsa igenom det du skrivit. På så sätt får du lite feedback på ditt språkbruk och din kommunikationsförmåga.

Övning 1: Att skri

...

Texten ovan är bara ett utkast. Endast medlemmar kan se hela innehållet.

Få tillgång till hela webboken.

Som medlem av Studienet.se kan du få tillgång till hela innehållet.

Köp ett medlemskap nu

Redan medlem? Logga in