Sammanfattning

Jane Austens roman Stolthet och fördom börjar på den engelska landsbygden, i byn Longbourn, där familjen Bennet bor. Nyheten om att den rika ungkarlen Charles Bingley har hyrt Netherfield Park-egendomen orsakar stor uppståndelse i byn.  Mrs Bennet är särskilt exalterad eftersom hon har fem ogifta döttrar som hon vill gifta bort - Jane, Elizabeth, Mary, Kitty och Lydia.

Snart deltar familjen Bennet i en lokal bal där mr Bingley är hedersgäst. Bingley dras till Jane och dansar med henne flera gånger under kvällen. Hans vän mr Darcy ogillar hela evenemanget och vägrar att dansa med Elizabeth. Hans attityd får alla att tycka att Darcy är arrogant och stolt.

Vid olika sociala tillfällen lär mr Darcy känna Elizabeth bättre och börjar i hemlighet bli attraherad av henne, medan Jane och mr Bingley också kommer närmare varandra. Jane gör ett socialt besök hos Bingley på hans egendom, men blir förkyld på vägen och tvingas stanna i hans hus för att återhämta sig. Elizabeth går den långa vägen till mr Bingleys egendom i leran för att träffa si...

Texten ovan är bara ett utkast. Endast medlemmar kan se hela innehållet.

Få tillgång till hela webboken.

Som medlem av Studienet.se kan du få tillgång till hela innehållet.

Köp ett medlemskap nu

Redan medlem? Logga in