Kapitel 1-9

Kapitel 1

I familjen Bennetts hushåll i byn Longbourn pågår en hetsig diskussion om ankomsten av mr Bingley, en rik ungkarl som hyr en fastighet i närliggande Netherfield Park. Mrs Bennet vill att han ska gifta sig med en av hennes fem döttrar och uppmanar sin man att besöka Bingley så snart han anländer. Mr Bennet skämtar om sin frus desperation och retar henne genom att säga att han inte ser någon anledning att besöka Bingley. Han nämner att Elizabeth är hans favoritdotter eftersom hon är intelligentare än de andra, men mrs Bennett verkar mest fokuserad på sina barns utseende.

Kapitel 2

Utan att berätta för sin familj besöker mr Bennet Bingley. Senare har han nöjet att informera sin fru om besöket och fortsätter att reta henne och sina döttrar.

Kapitel 3

Mr Bennet vägrar att ge sin familj några detaljer om mr Bingley, så mrs Bennet får information från deras granne lady Lucas. Mr Bingley kommer också för att träffa mr Bennet, kvinnorna i familjen är inte närvarande. Bingley blir bjuden på middag, men han tackar nej eftersom han måste hämta vänner från London som kommer för att delta i den kommande balen i Meryton, den lokala staden.

På balen möter systrarna och mrs Bennet äntligen Bingley samt hans två systrar och hans vän mr Darcy. Systrarna Bennet tycker att Darcy är arrogant eftersom han vägrar att da...

Texten ovan är bara ett utkast. Endast medlemmar kan se hela innehållet.

Få tillgång till hela webboken.

Som medlem av Studienet.se kan du få tillgång till hela innehållet.

Köp ett medlemskap nu

Redan medlem? Logga in