Kapitel 30-39

Kapitel 30

Sir William Lucas lämnar Hunsford, men Elizabeth stannar kvar för att hålla sin väninna Charlotte sällskap. Familjen Collins och Elizabeth äter regelbundet middagar på Rosings, och alla middagar följer samma tråkiga mönster. Elizabeth får reda på att Darcy ska besöka sin moster och ser fram emot att träffa honom igen, särskilt eftersom hon är nyfiken på hur han kommer att umgås med miss de Bourgh, hans fästmö enligt lady Catherine.

Darcy anländer med sin kusin, överste Fitzwilliam. De två männen besöker genast Elizabeth och Charlotte. Elizabeth frågar Darcy om han träffat Jane i London, men han verkar inte ha vetat att Jane var i London.

Kapitel 31

När Elizabeth och mrs och mr Collins nästa gång äter middag på Rosings, tycker Elizabeth om att prata med överste Fitzwilliam, som är en trevlig och underhållande man, men lady Catherine avbryter dem eftersom hon känner sig utanför. Darcy verkar skämmas över sin mosters oförskämda beteende. När Elizabeth spelar piano närmar sig Darcy henne, och hon retar honom för att han inte övar sina sociala färdigheter. Lady Catherine ingriper igen och det slutar med att hon kritiserar Elizabeths pianokunskaper.

Kapitel 32

Nästa dag besöker Darcy mr Collins hem och finner Elizabeth ensam. Der...

Texten ovan är bara ett utkast. Endast medlemmar kan se hela innehållet.

Få tillgång till hela webboken.

Som medlem av Studienet.se kan du få tillgång till hela innehållet.

Köp ett medlemskap nu

Redan medlem? Logga in