Kapitel 40-49

Kapitel 40

Dagen efter att de återvänt hem anförtror sig Elizabeth till Jane och berättar om mr Darcys frieri och det efterföljande brevet. Hon delar dock inte med sig av delen om att Darcy påverkade Bingley att inte gifta sig med Jane. När Jane hör talas om Wickham blir hon chockad. Systrarna bestämmer sig för att inte avslöja sanningen om Wickham i samhället eftersom han snart ska resa bort. Elizabeth märker också att Jane fortfarande lider på grund av mr Bingley.

Kapitel 41

Kitty och Lydia börjar pressa sin far att ta med dem till Brighton. Snart blir Lydia inbjuden till Brighton av mrs Forster, överstens unga fru. Mr Bennet går med på det trots att Elizabeth varnar honom för att Lydia kommer att bli ännu mer lättsinnig och en fara för sitt eget och sina systrars rykte. Mr Bennet bryr sig inte om sådana triviala saker och tycker dessutom att Lydia är för fattig för att soldaterna ska vara intresserade av henne.

Under tiden träffar Elizabeth fortfarande Wickham då och då innan officerarna åker. Han försöker återigen charma henne, men hon störs av hans attityd. På en fest innan officerarna åker hem antyder Elizabeth slutligen för Wickham att hon känner till sanningen om hans förflutna, och han börjar undvika henne. Nästa morgon åker regementet till Brighton tillsammans med Lydia och mrs Forster.

Kapitel 42

Vi får veta att mr Bennet till en början attraherades utav mrs Bennets skönhet när han valde att gifta sig med henne. Men när han upptäckte hennes dåliga intellekt började mannen förlora intresset för sin fru. När Elizabeth reflekterar över sina föräldrars äktenskap ins...

Texten ovan är bara ett utkast. Endast medlemmar kan se hela innehållet.

Få tillgång till hela webboken.

Som medlem av Studienet.se kan du få tillgång till hela innehållet.

Köp ett medlemskap nu

Redan medlem? Logga in