Kapitel 50-61

Kapitel 50

Bennet vill ta reda på hur mycket pengar han är skyldig mr Gardiner. Han känner sig också skyldig för att han inte sparat mer pengar till sina döttrars hemgift. När mrs Bennet blir mer exalterad över bröllopet och talar om att Wickham och Lydia ska flytta till ett hus i närheten, gör mr Bennet klart att han inte vill ha dem i grannskapet och hävdar att han inte kommer att tillåta dem att besöka Longbourn. Det kommer ett brev som informerar familjen Bennet om att Wickham kommer att ta en ny tjänst i armén, där han kommer att vara baserad långt bort, i norra England. Jane och Elizabeth lyckas övertyga sin far om att tillåta att deras syster och Wickham får komma på besök innan de åker till norr.

Samtidigt blir Elizabeth mer övertygad än någonsin om att hon inte har någon chans att gifta sig med Darcy eftersom Wickham (som Darcy föraktar) nu är en del av hennes familj.

Kapitel 51

Under besöket på Longbourn uppträder Lydia och hennes man som om de inte har gjort något fel och irriterar Jane och Elizabeth med sitt beteende. När Lydia berättar för Elizabeth om sitt bröllop nämner hon att Darcy var där, men kommer sedan ihåg att hon inte skulle nämna denna aspekt. Fascinerad men oförmögen att fråga Lydia skriver Elizabeth till sin moster och frågar om Darcys oväntade inblandning i hela affären.

Kapitel 52

Mrs Gardiner avslöjar i sitt svar att det var Darcy som hittade Wickham och Lydia och att han försökte övertala Lydia att lämna Wickham, me...

Texten ovan är bara ett utkast. Endast medlemmar kan se hela innehållet.

Få tillgång till hela webboken.

Som medlem av Studienet.se kan du få tillgång till hela innehållet.

Köp ett medlemskap nu

Redan medlem? Logga in